Prečice

Amko Komerc

Amko Komerc

O FIRMI

 

GRUPACIJA „AMKO KOMERC“ SARAJEVO

Kompanija „AMKO KOMERC“ je domaći lanac trgovina utemeljen 15.11.1995. godine u Sarajevu. Početna vizionarska ideja bila je širenje distributivne i maloprodajne mreže, no u ovom poduhvatu otišlo se korak dalje. Kupovinom poslovno-skladišnih zgrada u Sarajevu 2005.godine, stečeni su uslovi za povećanje prometa u liniji veleprodaje, ali i distributivni preduslovi za ekspanziju maloprodaje kroz znatno veći broj maloprodajnih objekata.

Svjesni činjenice da je trgovina izuzetno bitna djelatnost u jačanju i razvoju privrednog sektora naše zemlje, kao i da je neophodna podršci domaćoj proizvodnji, Amko komerc godinu dana poslije uspješno realizuje ideju o kupovini poznatog preduzeća UPI (TD Marketi).

U 2011. godini Amko komerc d.o.o. preuzima 21. maloprodajni objekat preduzeća „Merkur“, a 2012. godine preuzima i objekte još jednog trgovačkog preduzeća iz sastava MIMS-a - Dobrinja d.d..

Ambicioznim razvojnim planom i uspješnom poslovnom strategijom postali smo jedan od vodećih distributera u značajnim segmentima prehrambenih roba, bezalkoholnih i alkoholnih pića na prostoru naše zemlje,ali i jedan od najvećih ponuđača u maloprodaji. U želji da zadovoljimo potrebe kupaca otvorili smo vlastite distributivne centre u Banja Luci, Tuzli i Istočnom Sarajevu. Kupovinom mostarskog Hepoka 2008. godine, priča je zaokružena, te danas Grupacija Amko komerc djeluje kroz tri sektora:

  1. Amko komerc d.o.o. – veleprodaja i maloprodaja;
  2. Td Marketi d.d.-maloprodaja
  3. Dobrinja d.d.- maloprodaja
  4. Hepok d.d. proizvodnja alkoholnih i bezalkoholnih pića, te marmelada i džemova

Kroz godine uspješnoga rada,izgradili smo veliko povjerenje i kod proizvođača u regiji, pa smo tako ekskluzivni distributeri za područje cijele BiH sljedećih renomiranih brendova:

  1. Vino Župa Aleksandrovac (La Vita,vina,jaka alkoholna pića,kiseli program...)
  2. Park sistem Novi Sad (Fast-energetski napitak)
  3. Ćatić Prijepolje (Waltz-konditorski proizvodi)
  4. Via prom Skoplje (Sandrini-konditorski proizvodi)
  5. Hepok Mostar (Sole Mio sokovi,vina i jaka alkoholna pića...)

Da je Grupacija „AMKO KOMERC“ postala pravi bosanskohercegovački brend govori i činjenica da brojimo preko 1000 uposlenika, te da posjeduje preko 90 maloprodajnih jedinica. Osnovna garancija našeg perspektivnog funkcionisanja je povjerenje kupca stečeno u predhodnim godinama uspješnog poslovanja, koje nastojimo održati kvalitetnom ponudom, dobrom cijenom, uslužnim osobljem kao i konstatnim praćenje trendova u svim segmentima naše djelatnosti.

U nadolazećem razdoblju namjeravamo našim maloprodajnim objektima pokriti teritoriju Bosne i Hercegovine,održati jaku distribucijsku mrežu,te kvalitetnom proizvodnjom zadovoljiti i najzahtjevnije potrošače Evropskog tržišta.

 

Posjetite njihovu stranicu: Amko